Albánia - a Balkán érintetlen gyöngyszeme

 

2017. augusztus 20-27.

Could not load widget with the id 391.
Albánia - a Balkán érintetlen gyöngyszeme
Részvételi díj
100,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Időpont
Baleset-,betegség-és poggyászbiztosítás (5.600 Ft/fő)
Útlemondási biztosítás + BBP
Vacsora (21.000 Ft/fő)
Folklór-est (10 €/fő)
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • 1. nap: Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából, 0.00-kor (szombatról vasárnapra virradó éjszaka). Folyamatos utazás Horvátországon keresztül, rendszeres pihenőkkel Albániáig. Érkezés albániai szálláshelyünkre, Durresbe az esti órákban. Szállás, vacsora.

  2. nap: Reggeli után rövid városnézés Durresben, az Amfiteátrum és az egykori városfal maradványainak megtekintése. Ezt követően szabad program vagy fakultatív látogatás Tiranában. (belépő: kb. 5 €)

  3-7. nap: Egész napos szabad program, fürdőzés a tengerben, vagy naponta különböző fakultatív programlehetőség idegenvezetéssel, autóbusszal.

  8- nap: Reggelit követően indulás haza, folyamatos utazás Horvátországon át Szombathelyre. Várható érkezés éjfél után.
  • Autóbuszos utazást
  • Csoportkísérőt és helyi idegenvezetést
  • 7 éjszakai szállást egy durresi panzióban, 2 vagy 3 ágyas, fürdőszobás szobákban (a panzióban lift és légkondicionáló berendezés nem áll rendelkezésre!)
  • szálláshely: http://alban.hu/olcsonyaralas/luan_panzio/
  • Reggelit
 • ·         Vacsorát: 21.000 Ft/fő (7 alkalom)
  ·         Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást: 5.600 Ft/fő
  ·         Útlemondási biztosítást + BBP-t: 9.900 Ft/fő
  ·         Belépőjegyeket
 • Felszállási lehetőség: Szombathely, Körmend és Rédics

  Zalaegerszegről ingyenes transzfert biztosítunk Rédicsre!
 • 2. nap: Tirana (kb. 150 km) – 2.000 Ft/fő (belépő: kb. 3 €)

  Délután félnapos kirándulás Albánia fővárosába, Tiranába. A Szkander bég téren csoportosulnak a látnivalók. Et’hem Bey-mecset, Óratorony, a tér névadójának szobra, Nemzeti Könyvtár, Nemzeti Történeti Múzeum, Egyetemi negyed.

  3. nap: Apollónia – Vlora – albán riviéra (kb. 270 km) – 3.000 Ft/fő (belépő: kb. 8 €)

  Ezen a napon az albán riviéra csodáit fedezzük fel. Először Ardenicába, Apollónia ókori romvárosába érkezünk, ahol megtekintjük a Szűz Mária kolostortemplomot és a kolostor régészeti múzeumát. Útközben Enver Hodzsa betonbunkereivel ismerkedünk. Továbbutazunk Vlorába, mely Közép-Albánia leglátogatottabb városa, a tengerparti fekvése és az itt található fenséges öböl miatt felejthetetlen élmény. Felkeressük a Függetlenségi Múzeumot, melyben 100 éve kiáltották ki Albánia függetlenségét. A nap második felében lehetőség nyílik fürdőzésre nem homokos tengerparton.

  4. nap: Kruja – Lezha – Shkodra (kb. 260 km) – 3.000 Ft/fő (belépő: kb. 12 €)

  Reggeli után Albánia történelmének egyik legfontosabb személyiségével ismerkedünk. Utazás Krujába, ahol a várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég múzeumát, majd vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Folytatjuk utunkat Lezhába, ahol Szkander bég látványos mauzóleumát keressük fel. Végül Skhodra városába érkezünk, amelynek legfőbb nevezetessége a város szélén álló, a Buna és a Drini folyók által körülölelt várhegyen álló középkori Rozafa vára.

  5. nap: Elbasan – Ohrid – Ohridi-tó (kb. 200 km) – 2.500 Ft/fő (belépő: kb. 8 €)

  Reggeli után egész napos kirándulásra indulunk, amelynek első állomása Elbasan, a törökök legjelentősebb erődvárosa. A városban szembeötlő az új és a régi épületek kontrasztja. A városnak a 16. században 46 mecsete volt, melyek közül belülről is láthatjuk a 15. századi faoszlopos Király mecsetet. Ezután folytatjuk utunkat Ohrid városába, ahol a makedón építészeti stílusok remekei láthatóak, melyek az UNESCO Világörökség részét képezik. Az épségben maradt templomok és mecsetek közül a legjelentősebb a Zsófia Templom, valamint a fellegvár. Különlegesek még a sokablakos fehérre meszelt 18. századból származó házak. Az ohridi tóban lehetőség nyílik édesvízi fürdőzésre.

  6. nap: Berat (kb. 200 km) – 2.500 Ft/fő (belépő: kb. 10 €)

  Félnapos kirándulás Beratba, az „ezerablakos városba”. Ez a múzeumváros 2008-ban felkerült az UNESCO Világörökségek Listájára. Fő látnivalók: Kala, a fellegvár, Ikon Múzeum, katolikus templomok és iszlám mecsetek, Osum folyóparti épületek, műemlékek.

  A 6. nap estéjén lehetőség nyílik folklórműsor megtekintésére is, amelyre egy durresi étteremben kerül sor. Ennek díja: 10 €/fő. (A részvételi szándékot kérjük a jelentkezéskor jelezni!)
 • A feltüntetett belépőárak tájékoztató jellegűek! Az indulás előtt kb. 1,5 héttel részletes tájékoztatót postázunk minden Utasnak, amely tartalmazza a pontos belépőjegy árakat és az utazást illető legfontosabb információkat!

  A vacsora menürendszerben kerül felszolgálásra, előre megadott menü alapján. A részletes menüt keresse irodánkban!


  • Hivatalos pénznem: Az albán valuta 5, 10, 20, 50 és 100 lekes fémpénzekben, 200, 500, 1000, 2000 és 5000 lekes papírpénzben van forgalomban. Pénzváltás számtalan helyen, minden korlátozás nélkül megoldható. (1 lek = kb. 2,5 forint)
  • DE: mivel Magyarországon szinte lehetetlen leket vásárolni, arra kérjük utasainkat, hogy eurót hozzanak magukkal, amit majd Albániában át lehet váltani lekre! (1 €= kb. 150 lek). Aki kér vacsorát, annak költőpénzként kb. 100-150 €-t javaslunk személyenként, nagyságrendileg.
  • Egészségügy: jelenleg az EU és Albánia között semmilyen egyezmény nincsen érvényben, így az utazás előtt mindenképpen tanácsos utasbiztosítást kötni!
  • Vezetékes víz: nem javasolt vezetékes vizet fogyasztani!
  • Utazási dokumentumok: a többszöri határátlépés miatt elfogadható okmányok a következők: érvényes útlevél vagy új típusú, kártyás formátumú személyigazolvány. (a könyv formátumú személyigazolványok, illetve az egyéb igazolványok, pl. vezetői engedély, lakcímkártya, stb. nem jogosítanak határátlépésre!)
  • Jelentkezéshez szükséges utasadatok: igazolványban szereplő név (minden utónévvel együtt), lakcím, születési hely és idő, határátlépéskor használni kívánt okmány száma és érvényességi ideje
 • Északon Velipoja és Vlora közt az Adria sekély, homokos strandjai várják a nyaralókat, igazi paradicsom ez a kisgyerekeseknek. A víz meleg, lassan mélyül, a homokvárépítők kedvence.