Bécs - Belvedere Paloták és Klimt kiállítás

 

2017. május 13.

Could not load widget with the id 478.
Bécs - Belvedere Paloták
Részvételi díj
7,000 HUF
Résztvevők száma
Felszállási helyek
Időpont
BBP-t kér? (500 Ft/fő)
Postázzuk a dokumentumokat?
 
Ön még nem foglalta le az utazást! Hogyan teheti meg?
1. Adja meg a résztvevők számát,
2. adja meg az indulás időpontját, majd kattintson a "Lefoglalom!" gombra és véglegesítse a foglalást
 • Indulás Szombathelyről, az MMIK parkolójából 8.30-kor. Ezúttal Bécs szépművészeti értékeivel ismerkedünk, s a nap folyamán lehetőségünk lesz a Belvedere Paloták kincseiben való elmélyedésre. A pompázatos barokk kastélyegyüttes ma Ausztria egyik legjelentősebb művészeti gyűjteményének számít, amely az osztrák művészet remekeit mutatja be a középkortól a jelenkorig. A csodás épületegyüttes Savoyai Jenő herceg halála után Mária Terézia tulajdonába került, aki a császár galériát helyezte el benne. A XIX. század végén a trónörökös, Ferenc Ferdinánd lakhelyeként szolgált az épület. Az ellene elkövetett merénylet után tört ki az első világháború. 1919 óta az Osztrák Képtár található a Belvedere-ben. A Felső-Belvedere az osztrák művészet legjelentősebb alkotásait mutatja be a középkortól a barokkon át egészen a jelenkorig. A világ legnagyobb Gustav Klimt-festménygyűjteménye, valamint Egon Schiele és Oskar Kokoschka mesterművei mellett a francia impresszionizmus és a bécsi biedermeier kiemelkedő alkotásai is helyet kaptak. A képtárban így nemzetközi összehasonlításokra is lehetőség nyílik.

  Az állandó kiállítás fénypontja a Felső-Belvedere Képtárban Klimt „Csók” és „Judith” című alkotása. Az Alsó-Belvedere-ben és az Orangerie-ben (Narancsház) Savoyai Jenő herceg lakószobáinak és dísztermeinek pompája nyűgözi le a látogatókat, például a Groteszk teremben, a Márványgalériában vagy az Arany szobában. Az Alsó-Belvedere és az Orangerie kiállítótermeiben impozáns időszaki kiállítások tekinthetőek meg. Több órás művészeti elmélyülés a remekművekben.

  A látogatást követően ismerkedés Hundertwasser építészeti stílusával, az általa tervezett lakóházzal szemben felépített látogatható üzlet megtekintése által.

  Ezután hazautazás, várható érkezés Szombathelyre 19.00 körül.


  • Autóbuszos utazást
  • Csoportkísérőt és helyi idegenvezetést a Klimt kiállításon (kb. 60 perc – díja benne az árban)
   • Baleset-, betegség-és poggyászbiztosítást (500 Ft/fő)
   • Útlemondási biztosítást (5%)
   • Belépőjegy: „4er Kombi-Ticket”: Alsó –és Felső Belvedere Palota, Klimt kiállítás, Téli Palota, 21er Haus:
    1. felnőtt csoportos: 26 €/fő
    2. 65 év felett: 26 €/fő
    3. 18 éves korig: ingyenes